Mag mijn reis kinderwagen gratis mee in het vliegtuig?

De beste reis kinderwagen die gratis mee op reis mag

Gelukkig bieden veel luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om een reis kinderwagen gratis mee te nemen wanneer je reist met een kind. Er zijn wel een aantal regels zijn waar je je aan moet houden. Het is daarom belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen. 

De regels voor het meenemen van een reis kinderwagen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Bij sommige maatschappijen mag je de kinderwagen gratis meenemen als handbagage. Bij andere maatschappijen moet de reis kinderwagen gratis als ruimbagage worden ingecheckt. Daarom is het belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt goed te lezen voordat je op reis gaat. 

Kiezen van het juiste model voor gratis vervoer

Om in aanmerking te komen voor gratis vervoer van een reis kinderwagen, is het ook belangrijk om een specifiek reis kinderwagen model te kiezen. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben beperkingen voor de afmetingen en gewicht van een reiskinderwagen. Het is daarom verstandig om te zoeken naar kinderwagens die voldoen aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist.

Vind hier de juiste model die gratis mee op reis mag.

Huren van een kinderwagen op je reis bestemming

Er zijn ook alternatieven voor het meenemen van een reis kinderwagen, zoals het huren van een kinderwagen op de bestemming. Dit kan een goede optie zijn als je niet vaak met de kinderwagen reist. Echter, het huren van een  reis kinderwagen kan ook zijn eigen risico's met zich meebrengen. Zoals bij het huren van een auto, kan er schade ontstaan aan de kinderwagen tijdens de huurperiode. Dit kan leiden tot extra kosten en problemen vooral voor de reiziger. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de risico's en eventuele kosten die komen kijken bij het huren van een kinderwagen op de bestemming.

Wat zijn de regels voor het reizen van een reis kinderwagen per vliegtuig maatschappij?

American Airlines:

Bij American Airlines mag elke klant met een ticket gratis 1 kinderwagen en 1 autostoeltje inchecken. Kinderwagens die zwaarder zijn dan 9 kg (20 lb) moeten bij de ticketbalie ingecheckt worden. Alle andere reis kinderwagens moeten voor het instappen bij de gate ingecheckt worden.

Delta Air Lines:

Wanneer de buggy niet onder de stoel of in het bagagevak past, mag je 'm gratis inchecken als ruimbagage, of bij de gate afgeven. Is je kinderwagen te groot, dan staat bij de bagagedetails op je ticket of je de kinderwagen gratis kunt inchecken bij de incheckbalie of af kan geven bij de gate.

United Airlines:

Reis kinderwagens en autostoeltjes kunnen gebruikt worden om naar de gate te gaan en vervolgens gratis ingecheckt worden. Ze worden bij aankomst teruggegeven. Opvouwbare reis kinderwagens kunnen in de cabine opgeborgen worden. Autostoeltjes kunnen ook tijdens de vlucht gebruikt worden.

Air France-KLM:

Op alle vluchten van KLM is het gratis om per kind een opvouwbare reis kinderwagen (15 x 30 x 100cm) en een autostoeltje of babydrager mee te nemen. De babydrager moet als ruimbagage ingecheckt worden.  Verder mogen de reis kinderwagen en autostoeltje aan boord worden meegenomen, mits ze voldoen aan bepaalde regels. Als de kinderwagen niet onder de stoel of in het bagagevak past, kan deze gratis als ruimbagage ingecheckt worden of bij de gate ingeleverd worden. KLM zal de kinderwagen dan in het ruim vervoeren. Beide de babydrager en de kinderwagen dienen voorzien te zijn van een beschermhoes, maar mag geen extra bagage bevatten.

Emirates:

Op Emirates vluchten is het toegestaan om een inklapbare kinderwagen of buggy mee te nemen tot aan de gate. Afhankelijk van de luchthaven kan het nodig zijn om de kinderwagen of buggy als bagage in te checken en in het ruim te vervoeren. Voor meer informatie hierover, raadpleeg de website van Emirates.

Lufthansa:

Lufthansa brengt geen extra kosten in rekening voor het meenemen van een reis kinderwagen of kinderzitje/autozitje tijdens je reis. Op de meeste luchthavens mag je de reis kinderwagen zelfs meenemen tot je het vliegtuig instapt, waarna deze in het ruim geladen zal worden.

China Southern Airlines:

Als een baby of peuter geen eigen stoel heeft, kun je 10 kg aan vrij toegestane bagage meenemen. Wanneer het gewicht van de bagage per stuk wordt berekend, is het toegestaan om een stuk bagage met een maximumgewicht van 10 kg en een inhoud van (lxhxb) 115 cm gratis in te checken. Daarnaast is het ook toegestaan om een opvouwbare kinderwagen, wieg of kinderzitje gratis mee te nemen.

British Airways:

Het moet een volledig inklapbare reis kinderwagen zijn. Als de kinderwagen binnen de afmetingen valt, zal deze voorzien worden van een oranje 'Return To Aircraft Door' label, met je klantgegevens erop, voordat het in het ruim geplaatst wordt. Je kunt het dan ophalen bij aankomst op je bestemming.

Maximum afmetingen inclusief wielen:
Hoogte 38cm
Lengte 117cm
Breedte 38cm

Air China:

Passagiers met een kinder ticket (voor een kind jonger dan 2 jaar) kunnen een volledig inklapbare reis kinderwagen of een mand voor een baby of een autostoeltje als bagage inchecken of als handbagage meenemen.

Turkish Airlines:

als je reist met een Reis kinderwagens is het alleen mogelijk dat het in ruimbagage word vervoert. Baby's in hun kinderwagens kunnen wel tot aan de ingang van het vliegtuig worden gebracht, waar ouders de kinderwagen kunnen overhandigen aan het personeel. Aan het einde van de vlucht zal het personeel de reis kinderwagen uitladen en teruggeven aan de ouders.

Belangrijk voor vertrek

Het is belangrijk om te weten dat alle informatie die in deze blog beschreven is, te vinden is op de websites van vliegmaatschappijen. Als je een reist gaat boeken raadpleeg de vliegtuig maatschappij om de beleid te controleren. Houd er rekening mee dat regels en beleid kunnen veranderen. Het is daarom verstandig om de geldende regels voor het vervoer van kinderwagens en kinderzitjes te controleren voordat je een reis boekt. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Ga goed voorbereid op reis en veel plezier. 

bekijk hier een aantal reis kinderwagens