Wat zijn de voordelen van een Loopfiets?

Wat zijn de voordelen van een Loopfiets?
Bent u op zoek naar een loopfiets voor uw kind? Hier lees je waarom een loopfiets een goede keuze is, en wat de voordelen van een loopfiets zijn.


Wat zijn de voordelen van een loopfiets?

Het is bewezen dat een loopfiets de algemene motoriek van peuters en kleuters verbetert, het is ook algemeen bekent dat het de beste voorbereiding is voor écht fietsen, al vanaf jonge leeftijd zal het dus veel voordelen hebben

 

 

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets waarbij een kind zich vooruit kan bewegen door op een zadel te zitten en loopbewegingen te maken. Ineens kan hij zich een stuk sneller voortbewegen!


Goed voor de ontwikkeling


Het is bewezen dat een loopfiets de algemene motoriek van peuters en kleuters verbetert, het is ook algemeen bekent dat het de beste voorbereiding is voor écht fietsen, al vanaf jonge leeftijd zal het dus veel voordelen hebben. Met een loopfietsje leert je kind op zijn eigen tempo evenwicht houden, sturen, stoppen en natuurlijk manoeuvreren. Het zal even wennen zijn, maar peuters kunnen snel leren. In een oogwenk zal je zien dat jouw kind aan het racen zal zijn.

Het is verbazingwekkend hoeveel plezier jouw kind hiervan zult hebben. De zelfvertrouwen op een loopfiets of een fiets zal hierdoor dus ook flink vooruit gaan. Een stimulans om dingen te ontdekken en durven uitproberen. Dat is dus een van de mooie voordelen van een loopfiets!

 

Veiligheid loopfiets

Je zal zien dat jouw kind snel aan het racen zal zijn, zorg er dan voor dat je hem of haar goed in de gaten houd. Op dit soort loopfietsen zitten meestal geen remmen. Als je kind al flink vaart kan maken, maar zijn stuurmotoriek nog niet zo goed is, kan het soms zijn dat er botsingen ontstaan, denk bijvoorbeeld aan de meubels, muren of voorbijgangers. Het is daarom belangrijk dat je het openbare weg vermijd. Dat zorgt ervoor dat jouw kindje zo veilig mogelijk rond kan rijden. Zorg dat hij de ruimte heeft en dat er bijvoorbeeld geen scherpe tafelhoeken of kastpunten zijn waaraan hij/zij zich kan bezeren. Controleer ook altijd of er geen breekbare spullen staan die bijvoorbeeld van een kast kan vallen.


In een tuin kan het natuurlijk altijd verstandig zijn om een helm op te doen. Zeker als de loopfiets maar twee wielen heeft en flink vaart gemaakt kan worden. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw kind goed beschermt is.


Nu is het tijd om te racen!